Måndag!


Veckan har börjat riktigt bra...har haft en riktigt bra dag idag! Tiden bara sprang iväg på jobbet, va lite mindre barn idag så vi passade på att röja och möblera om och lite sånt som man liksom inte hinner annars! Slutade lite tidigare och gick hem till Jenfa och Marcus nya lägenhet och tittade lite...hur fin som helst och sjukt stor! :) Fick mina kläder och sen gick jag hem och fortsatte att fixa iordning i köket...nu är det typ färdigt, pappa måste bara komma och sätta upp klockan...

Blev färdig med bakstycket på koftan också...så imorrn tänkte jag att jag ska börja på det ena framtstycket! :) Nu ska jag fortsätta kolla på Idol repriser på tv4 play och sen ska jag gå och lägga mig!

Hej svejs!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

IKEA!


Mådde mkt bättre igår på kvällen och idag har jag mått ganska bra så jag bestämde mig för att våga ge mig iväg på en tur till IKEA...fick handlat en hel del faktiskt, blev en bänk till köket och lite att ha på den, sen blev det en tavla och lite annat sånt där som man behöver :)

Jag och Flinns skruva ihop bänken med en gång när vi kom hem till mig så nu är den färdig och det blev hur bra som helst! Är supernöjd :) Tavlan blev sådär dock...den blev lite för pluttig när vi testa över soffan så den får bytas...vet redan vilken jag ska byta till! Dom hade riktigt snygga tavlor faktiskt...men det får nog vänta till nästa löning för den var DYR!!!

Nu sitter jag i soffan och myser, lyssnar på Simon och Garfunkel när jag skriver lite här :) Livet är härligt idag!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

29.e okt

Nu var det ett tag sen igen...har haft fullt upp med jobb och sånt!

Förra fredagen var jag och fika med Flinns och vi blev lite sugna på gbg så vi åkte till Johan och festa till det lite...åkte dock hem ganska tidigt! Hade ju öppnat vid sex på morronen så jag var helt färdig...

Annars i veckan var jag och gjorde del 2 i stickkursen hos Lotta, hon bjöd även på en bit mat...så nu har jag äntligen börjat på min kofta, har gått riktigt bra faktiskt hittills! Är snart färdig med bakstycket :)

I övrigt har denna veckan sugit röv...har jobbat, jobbat och jobbat...och så har magen krånglat krånglat och krånglat! Och lagom till fredag (igår) så fick jag så klart feber...skit kul! Vi skulle ju till Mia på jobbet och ha lite trevligt alla jobbarkompisarna med lite mat och så...men det var ju så klart inte att tänka på så det fick bli en lugn fredag kväll i soffan med film och mycket mer än så hade jag inte orkat!
Vaknade idag på morronen och kände mig lite bättre så för en stund sen bestämde jag mig för att plocka in mina utemöbler i förrådet, men efter det kände jag mig helt slut så nu sitter jag här i soffan och är helt utslagen så nu ska jag titta på Finding Bliss.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stickning!


Åh blir så irriterad på mig själv...hur fan lyckas jag? Jag och Jojjo var ju och köpte garn till min kofta jag ska sticka för nån vecka sen och då köpte vi ett garn så jag skulle sticka en halsduk till Jojjo också...så jag började sticka halsduken först...den blev färdig idag och då tänkte jag att jag skulle börja på min kofta nu...

Nu kommer jag till mitt problem...har letat i hela lägenheten men garnet är inte här! Vet ju att jag har använt lite av garnet för att jag skulle ha koll på varven på halsduken så jag har ju inte glömt garnet nånstans...hur skumt som helst! Har tittat i alla skåp och garderober men garnet är borta... Som tur är var det inget svindyrt garn, men ändå!
Mönstret är också borta så jag får höra av mig till Lotta och fråga om hon kan ta med det till jobbet så jag kan kopiera ett nytt...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag!

Fredag och min efterlängtade lediga dag...tänkte att jag skulle sova länge och ha det skönt, men vaknade vid sju...typiskt! Nu har jag käkat frukost och druckit lite te...ligger på soffan och kollar på Tre Kronor :) haha nostalgi på hög nivå! :)

Sen blir det nog lite geocaching med Jojjo och sen ska Frida färga håret och klippa lite till...annars blir det en lugn fredag! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag!


Idag är det torsdag! HURRA! Det innebär att jag har min lediga dag imorrn...hur skönt som helst! :) Ska verkligen bli skönt...ska cacha lite med Jojjo och sen när jag får bilen bär det av till borås och färga håret och klippa lite till...det är lite för långt än!

Annars idag har jag inte planerat nånting...ska försöka städa lite när jag kommer hem idag! Nu måste jag skynda mig och göra mig färdig...

Tjing tjing!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Regn regn och regn!


Ska gå till jobbet strax och det är ju inte precis så att man längtar ut när man hör att det ösregnar...men men inte mycket och göra!

Är typ färdig med min halsduk snart...ska ta med den till jobbet så Lotta kan hjälpa mig att fästa trådarna och lite sånt, och fixa den maskan jag hade missat så det inte börjar repa upp sig...sen ska jag gå på nästa projekt! Lotta hade nåt mönster på en kofta jag kanske tänkte sticka... Kanske åker till Kinna Garn efter jobbet annars och kollar vad dom har för nåt...det var riktigt kul att sticka faktiskt, men nu kanske jag vågar mig på nåt lite mer avancerat :)

Var och handla igår förresten...och när jag står och lägger upp varorna på bandet kommer jag på att jag har glömt min plånbok hemma! Så det var ju bara att skita i det...åkte till hemköp istället efteråt...hatar när jag gör så, har hänt några ggr nämligen och det är lika pinsamt varje gång!

Nä nu måste jag bege mig mot jobbet! Ut i regn och rusk... Tjohej!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag


Måndag morron och det är snorigt värre alltstå...bläää!!! Tycker ju att den här förkyldningen borde släppa lite snart, men IKKE...känns som den är här för att stanna!

Har inte bestämt nåt särskilt i veckan, men på fredag ska jag vara ledig...det är inget speciellt jag ska göra, men det kan vara gött att bara slappa och bara va... Ikväll kom jag förresten på att jag och Jenfa ska dricka te, det ska bli trevligt...

Nu springer klockan iväg så nu får jag rappa på lite... tjing tjing!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg!


Trodde jag skulle ligga och kräkas hela helgen, för i fredags fick jag gå hem från jobbet och på vägen hem kom det upp, men sen blev det inget mer med det...SKÖNT! Har dock en förkyldning utan dess like, snörvlar och hostar som bara den, så nu har det blivit ytterliggare en lugn helg så jag har fått kurera mig i soffan...förutom en stund igår då när Frida satte i mitt nya hår! YAay!!! Äntligen är det tillbaka...har känt mig helt naken utan det ju! :)

Just nu sitter jag och gör en ny spellista på spotify och dricker te...mysigt!!! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag - Afterwork!


Nu har det nästan gått en vecka till...helt sjukt hur fort veckorna går när man jobbar :) Har kommit ganska långt på min halsduk och bara jag får stickat lite varje dag så är jag nog färdig med den till nästa vecka typ...hur nöjd som helst! :)

Annars har det inte hänt nåt speciellt i veckan, men idag blir det after work med Flinns och Emmi...Jojjo skulle följt med, men hon skulle ha lite kalas hemma för sina släktingar istället! Var och köpte det där förbannade tvättlåset idag med...men som vanligt fanns det inga tvättider så jag får vänta 9 dar...hur länge som helst ju! Tur att jag var och köpte lite nya kläder idag då...haha :) Blev en senapsgul kofta och två t-shirtar!

Nu måste jag fortsätta göra mig iordning för Flinns kommer och hämtar mig om en stund, går ju inte visa sig ute i den här stormen! Man blåser ju och regnar bort...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag!


Igår var en sån riktigt jobbig dag...iallafall på jobbet! Hade sprängande huvudvärk och även om jag älskar mitt jobb i vanliga fall så ville jag verkligen inte vara där just då...efter jobbet åkte jag hem och vila en stund och sen mådde jag mycket bättre!

Jag har ju typ haft plastblommor i mina fönster eftersom jag inte kan ta hand om några växter...allt bara dog i min gamla lägenhet och min fina palm som jag har nu håller på och tacka för sig den också! :( Svängde iallafall in på Horndals igår och köpte nya blommor att ha på köksbordet och ett par kaffeplantor att ha i köksfönstret! Blev skit snyggt :) Bad om lite råd med palmen så nu får vi se om den överlever...

En av mina jobbarkompisar kom till jobbet häromdan med en tröja som hon hade stickat själv och då blev jag så sugen på att börja sticka...har ju vart det länge, men det har liksom inte blivit av. Igår svängde jag in på Kinnagarn och köpte ett mönster och lite garn så nu ska jag sticka mig en tubhalsduk :) Kommer nog ta hundra år, men det är kul och ha något man har gjort själv...om den nu blir bra då vill säga ;)

Nu ska jag fortsätta laga mat...äppelbiffar med klyftpotatis och kall dressing :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag!


Va ju på bio igår kväll...den va väl sådär, den va två timmar och det är ju helt enkelt bara att inse att jag inte är gjord för att sitta stilla så länge! Trodde jag skulle dö det sista...var la hemma vid halv tolv nästan och då var jag helt färdig, för att inte tala om att det känns nu! Brukar ju typ gå och lägga mig vid tio tiden när jag ska upp och jobba...

Idag måste jag cykla till Marks bostad på rasten så jag får köpt ett nytt tvättlås...kan inte vänta till den 24.e innan jag får tvättat nästa gång! Är ju nästan en hel månad kvar... Måste ringa till fastighetsskötarn också för lukten från avloppet var nästan olidlig igår! Luktar som nåt har krupit ner i avloppet och dött där...

Nu måste jag skynda mig till jobbet! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Härligt!


Normalt sett så är ju söndag en ganska tråkig och meningslös dag på veckan...brukar aldrig hända nåt kul då för alla är helt färdiga efter helgen...men inte denna söndagen! Har städat hela lägenheten och snart ska jag fixa iordning mig lite för vid åtta kommer Jojjo och hämtar mig och då ska vi åka på bio i borran! :) Ska bli riktigt najs...vi ska se Three musketeers i 3D, det är typ därför som jag vill se den! Har inte sett någon film i 3D innan om man inte räknar den lilla filmen som är på Liseberg då och den räknas väl knappt...

Hur som helst är det kul att hitta på nåt en sketen söndag! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag!


Så var det då söndag idag...dagen då alla ligger och är helt slöa och bakfulla! MEN INTE JAG! Jag är mår prima ballerina och det är så skönt! Igår blev det ingen städning, det får bli idag istället...men jag lyckades baka mina frallor iallafall!

Testade ett nytt recept också på kvällen när jag gjorde fläskfilé...tyckte såsen blev sådär alltså, men när jag tittade på receptet igen så upptäckte jag att jag hade missat att ha i fransk senap så när jag fick i det blev det genast mkt godare :)

 

Vårgrön filé

500g fläskfilé

2 dl vispgrädde (jag använde dock matlagningsgrädde)

1 hönsbuljongtärning

125 g fryst bladspenat

salt, peppar

1 msk vetemjöl

gräslök, dill

1 msk fransk senap (jag hade bara i 1 tsk för jag gillar inte när det smakar för mycket senap)

smör

 

Skär köttet i skivor. Grovhacka spenaten. Salta och peppra köttet och stek köttet och ta upp det. Vispa ut mjölet i pannan och vispa i grädden och alla övriga ingredienser. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg ner köttet i såsen igen och låt det puttra ca 5 min. Servera med lätt kokt sparris och potatis eller pasta.

 



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1.a oktober!

Lördag...vad ska man hitta på idag tro? Försöker och spara pengar så jag ska försöka hålla mig hemma denna helgen också... Ska iallafall försöka baka frallor idag, dom jag bakade sist blev riktigt goda och nu är dom slut så nu ska jag göra nya...

Emelie fyller år och hon har fest i Öxabäck, men tydligen hade det blivit nåt krångel med facebook så jag har inte sett att jag har fått nån inbjudan...kan inte lösa skjuts så jag får nog hoppa över det! Det hade vart skit kul att träffa alla igen, kommer ju ett gäng från Oslo också...men men det får bli väl!

Tänkte ju att jag skulle rensa avloppet i duschen idag med, men pappa tyckte att jag ska ringa fastighetsskötaren på måndag istället och så får dom gå in och göra det...var tydligen lite krångligt! Nu ska jag käka lite frukost och sen ska jag nog städa lite...

Tjing tjing :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()